درمان مشکلات پلاکت خون با شبدر (معرفی غذاهای پلاکت ساز)

میزان پلاکت ها (Plt)

پلاکت‌ها، اجزای کوچک مسطحی هستند که در خون وجود دارند و از بقیه سلو‌ل‌های خونی بسیار کوچک ترند. این ساختارها حاوی آنزیم‌هایی هستند که باعث انعقاد خون می‌شوند و وظیفه اصلی آنها جلوگیری از خون‌ریزی و خارج شدن گلبول‌قرمز از داخل رگ است.

علامت Plt در آزمایش خون نشان‌دهنده تعداد پلاکت‌ها در هر میلی‌لیتر مکعب خون است و عدد مربوط به آن معمولا بزرگ ترین عدد برگه آزمایش خون است.

غیر از کنترل انعقاد خون، از میزان پلاکت برای بررسی روند بهبود نارسایی مغز استخوان و بیماری‌های خونی هم استفاده می‌شود.

مقادیر طبیعی پلاکت : پلاکت بین ۱۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار در هر میلی‌مترمکعب خون برای بزرگسالان طبیعی است. در نوزادان این مقدار کمی بیشتر است.

محدوده خطر پلاکت : پلاکت زیر ۵۰ هزار یا بیشتر از یک میلیون غیر طبیعی است و نیازمند توجه خاص است.

چه چیزهایی پلاکت را کاهش می‌دهد

بزرگ شدن طحال، خون‌ریزی شدید و مصرف پلاکت، لوسمی یا سرطان خون، ترومبوسیتوپنی، انواع وراثتی کمبود پلاکت، انعقاد منتشر خون در داخل رگ‌ها، شیمی‌درمانی بعد از سرطان، عفونت و نارسایی مغز استخوان باعث کاهش پلاکت می‌شوند. عدم تولید پلاکت می‌تواند به خاطر مشکلات استخوانی نیز باشد.

چه چیزهایی پلاکت را افزایش می‌دهد

بیماری‌ آرتریت روماتویید، کم‌خونی فقر آهن، مشکلات بعد از برداشتن طحال، بعضی سرطان‌ها و بیماری‌های ژنتیکی خاص باعث افزایش مقدار پلاکت می‌شوند.

درمان پلاکت پایین خون

نکاتی در رابطه با پلاکت خون

• ورزش شدید و قدرتی باعث افزایش میزان پلاکت می‌شود.

• در هنگام قاعدگی مقدار پلاکت خون کمی کاهش پیدا می‌کند.

• قرص‌های ضد بارداری باعث بالا رفتن مقدار پلاکت می‌شوند.

• داروی استامینوفن پلاکت را کاهش می‌دهد.

• پلاکت ها و سلامت قلب و عروق

اگر میزان پلاکت خون شما زیاد باشد، می تواند ریسک لخته شدن خون را افزایش داده و منجر به خطرات مهم تر مانند سکته قلبی شود.

اما بعضی از مواقع حتی با اینکه شما میزان نرمالی پلاکت در خونتان دارید، ممکن است بعلت چسبندگی بیش از حد آنها به هم خطر سکته و حمله قلبی را افزایش می دهد.

تعداد پلاکت کم یا زیاد در خون و همچنین پلاکت هایی که به درستی عمل نمی کنند و می توانند باعث لخته خون، سکته و یا حمله قلبی شوند، بعضی اوقات بدلیل بیماریهای ارثی هستند.

از اینرو در صورتیکه سابقه این نوع بیماری را در خانواده تان دارید بهتر است با یک پزشک در این زمینه صحبت کنید.

 

 

 

 

 

درمان گیاهی پلاکت پایین خون

این بار می خواهیم   گیاه و جوانه گیاهی را به شما معرفی کنیم  که به ندرت اشخاص به آن توجه نشان داده اند، بی تردید این گیاه یکی از اعجاز طبیعت در معالجه کم خونی و پلاکت پایین می باشد، البته باید این نکته را هم یادآوری کنم که خواص درمانی این گیاه در نوع خود بی نظیر بوده و شاید بتوان در مکمل های غذایی گرانقیمت این خواص درمانی را یافت و آن چیزی نیست جز جوانه های گیاه آلفا آلفا یا شبدر و به زبان ساده همان یونجه، این گیاه که در گذشته یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی در طب سنتی بوده و امروزه نیز جایگاهی به مراتب والاتر از گذشته را کسب کرده و همچنان پیشتاز میدان رقابت در مقابل مکمل های غذایی مصنوعی و غیر طبیعی است که برای درمان کم خونی مورد استفاده قرار می گیرند، بعضی تا قبل از خواندن این مطلب حتی با شنیدن اسمش هم دچار ناراحتی می شدند چه برسد اینکه آن به صورت خوراکی استفاده کنند. در ادامه مطلب به طرز تهیه ، خواص درمانی و شیوه مصرف اشاره خواهیم کرد.

 

خواص درمانی جوانه شبدر:

• بهترین در درمان کم خونی و پلاکت پایین

• تصفیه کننده ی خون و تنظیم فعالیت های کبدی

• درمان گرگرفتگی و بدخلقی ناشی از علائم یائسگی

• حاوی مقایدر بسیار کمی کالری و ویتامین‌های A ، C ، تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین

• آرامبخش اعصاب

• مفید در درمان افسردگی

• آنتی اکسیدان قوی(ضد سرطان)

• مفید در مانع شدن از بروز چین و چروک زودرس در پوست

• پیشگیری از پوکی استخوان و بیماری های قلبی

جوانه شبدر

طرز تهیه جوانه شبدر:

برای تهیه جوانه شبدر ابتدا  ۱۰۰ تا ۲۵۰ گرم دانه شبدر را  پاکسازی و شستشو کرده در ظرف آبی خیس کرده و در جای خنک و دور از نور زیاد گذاشته و روزانه یک تا دو بار آب آن را عوض کنید ، پس از حدود دو روز خیس بودن آنها داخل آبکش ریخته و دستمالی مرطوب روی آنها قرار دهید و سطح دستمال را مرطوب نگاه دارید و این عمل را تا تا زمانی که جوانه سر از پوسته دانه بیرون بزند ادامه دهید، اگر مراقبت های لازم را انجام دهید ظرف ۳ الی ۵ روز با توجه به نوع دانه جوانه ها آماده میگردد بعد از اینکه جوانه آماده شد در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید .

روش مصرف:

• روش اول : یکی از روشهای استفاده به این صورت است که می توانید جوانه تازه را هر وعده یک قاشق مرباخوری بعد از اینکه خوب جویده شد میل کنید.

• روش دوم : هر زمان سالاد تهیه میکنید مقداری از آنرا به سالاد اضافه و نوش جان کنید.

• روش سوم : جوانه شبدر را پس از خشک کردن آسیاب کنید واز آن به همراه سبزیجات و سایر جوانه ها سوپ جوانه تهیه کنید که فوق العاده پر خاصیت میباشد.

 

معرفی غذاهای پلاکت ساز

آب سبزه گندم و پلاکت سازی

کلروفیل گندم دارای ساختار مولکولی شبیه به هموگلوبین خون است. همچنین از آن به عنوان خون گیاهان هم یاد می شود. این ماده مغذی تاثیر قابل توجهی در فرآیند کلی خون سازی دارد و می تواند سطح پلاکت خون را افزایش دهد. آب سبزه گندم دارای بیش از ۷۰۰ درصد کلروفیل است. می توانید از این ماده پلاکت ساز در روز نصف فنجان مصرف نمایید.

 

غذاهای حاوی ویتامین K

به طور کلی وعده های غذایی با کالری بالا برای تولید پلاکت خون توصیه شده است. ویتامین K یکی از عناصر ضروری است که رشد سلول را در سطح مطلوبی نگه می دارد. پلاکت های خون می توانند تا ۱۰۰ روز زنده بمانند. مقدار پلاکت کافی برای بدن نیاز دارد تا به طور منظم با پلاکت های جدید جایگزین شوند تا مقادیر از دست رفته جبران شود. غذاهایی مانند تخم مرغ، جگر، کلم پیچ از جمله مواد غذایی هستند که می توانند ویتامین K بدن را تامین کنند.

کلم بروکلی منبع سارشار از ویتامینk و پلاکت ساز

مواد غذایی حاوی ویتامین A

ویتامین A یکی از مواد غذایی ضروری برای تولید سالم پلاکت هاست. این ماده پلاکت ساز نقش مهمی در ساخت پروتئین ها در بدن دارد. پروئین سازی سالم در بدن، به تقسیم سلولی و رشد بدن کمک می کند لذا از این طریق استفاده از مواد غذایی حاوی ویتامین A می تواند عملکرد طبیعی بدن را تامین نماید. از این دسته مواد غذایی می توان به هویج، کلم پیچ، کدو تنبل و سیب زمینی شیرین اشاره نمود.

 

روغن کبد ماهی و روغن کتان

مصرف همزمان روغن کتان و روغن کبد ماهی می تواند منجر به تقویت سیستم ایمنی بدن شما شود. این روش، یک رویکرد قابل توجه در درمان کمبود پلاکت خون است. چرا که یکی از دلایل بروز بیماری ترومبوسیتوپنی، زمانی است که به دلیل ضعف قوای ایمنی، بدن به اشتباه به ارگان های خود حمله می کند که در نتیجه منجر به نابود شدن پلاکت ها می شود. این روغن های پلاکت ساز همچنین باعث کاهش التهابات بدن شده و به جریان خون در سراسر بدن کمک می کنند. توجه داشته باشید که استفاده از این روغن های ممکن است موجب رقیق شدن خون شود.

پروتئین های بدون چربی 

پروتئین های بدون چربی منابع بسیار خوبی از زینک و ویتامین B۱۲ می باشند. این مواد مغذی نقش مهمی در معکوس کردن اثرات بیماری ترومبوسیتوپنی (کاهش پلاکت خون) دارند. در صورتی که دچار کاهش پلاکت خون شده اید بایستی روی به رژیم های غذایی با دوز کافی از پروتئین های پلاکت ساز مانند بوقلمون، ماهی و مرغ نمایید.

ماهی غذای پلاکت ساز

مصرف غذاهای سرشار از فولات

کمبود فولات در بدن می تواند موجب کاهش پلاکت خون شود. به همین منظور لازم است که در رژیم غذایی خود غذاهایی که سرشار از فولات و یا ویتامین B۹ هستند جای دهید. این دو ماده نقش مهمی در سالم ماندن فرآیند تقسیم سلولی در بدن دارند لذا می توانند فاکتور مهمی در درمان کمبود پلاکت خون باشند. یک فرد سالم بزرگسال بایستی در روز ۴۰۰ میلی گرم فولات مصرف کند. از منابع غذایی سرشار از فولات می توان به مواد غذایی پلاکت ساز مانند مارچوبه، آب پرتقال، اسفناج و غلات غنی شده اشاره کرد.

 

شیر

شیر منبعی سرشار از کلسیم است که به بدن شما کمک می کند تا پلاکت های مورد نیاز خود را بازسازی نماید. کلسیم موجود در شیر به همراه ویتامین K و فیبرینوژن پروتئین های آن پلاکت ساز است و و توان ساخت لخته خون را افزایش می دهند. کمبود کلسیم در بدن منجر به این می شود که زمان بیشتری برای ایجاد لخته خون صرف شود به خصوص زمانی که دچار خونریزی شدید شده باشید. علاوه بر شیر می توانید کلسیم لازم را با مصرف پنیر و ماست و لبنیات ارگانیک تامین نمایید.

 

انار میوه پلاکت ساز

انار یک میوه پرخاصیت پلاکت ساز است که در درمان کمبود پلاکت می تواند موثر واقع شود. رنگ قرمز آن نشان دهنده غنی بودن آن از آهن است. در صورت مصرف منظم انار می تواند به شکلی مناسب با کاهش پلاکت خون مبارزه کنید. همچنین ویتامین های موجود در انار به شما کمک می کند تا در زمانی که با سطح پایینی از پلاکت روبرو هستید، سطح انرژی بدن خود را پایدار نگه دارید. . انار را می توانید به شکل میوه یا آبمیوه آن مصرف نمایید. مصرف ۱۵۰ میلی لیتر آب انار برای دو هفته توصیه می شود.

انار میوه پلاکت ساز


منابع: پاکیمان ، دکتر سلام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *