خواص گرده گل عسل

گرده گل موجود در گیاه خواص بسیاری دارد و برای درمان بسیاری از بیماری ها توصیه می شود. یرای آشنایی بیشتر با گرده گل و خواص معجزه آسای آن مطالعه مقاله زیر را به شما پیشنهاد می کنیم.

 

 

گرده گل (پولن)، گرده موجود در گل گیاه است که در قسمت انتهایی اتامین (آلت تذکیر) گل وجود دارد و به عنوان عامل مذکر برای تلقیح مادگی گلها و بارور کردن گیاه به کار می‌رود. هر گل دارای مقدار قابل ملاحظه‌ای گرده است به طوری که اگر در فصل گرده‌افشانی گل های درختان در باغ ها قدم بزنید کاملا احساس می‌شود.

زنبور عسل مخلوقی است که خداوند متعال برای تلقیح و باروری حدود ۸۰ درصد گیاهان خلق کرده و اگر زنبور عسل نبود بسیاری از گیاهان نابود می شدند. مرسوم است که بعضی از باغداران در باغ های خود کندوهای عسل بگذارند، در این باغها باردهی درختان میوه بسیار زیاد می‌شود.

موقعی که زنبور عسل مشغول جمع‌آوری شهد گلهاست از تماس پاهای پوشیده از موی زنبور با آلت مذکر گلها که مملو از پولن است، مقداری پولن در لابلای موها جمع می‌شود. زنبور این گرده ها را با کمی عسل که با خود از کندو آورده و همچنین با بزاق دهانش که محتوی یک آنزیم فعّال است مخلوط می‌نماید و پس از آن به کمک موهای زیر پاهایش این خمیر پر از پولن را با مهارت و فشار به حفره ذخیره پولن که فرو رفتگی در پشت پاهایش می‌باشد داخل می‌نماید. از این پولنها و شهد گلها برای تهیه نکتار و عسل و قسمتی برای تغذیه لاروهای زنبورها و قسمتی نیز برای تغذیه ملکه اختصاص داده می‌شود. پولن زنبور عسل منبعی غنی از ویتامینها و مواد معدنی و اسیدهای آمینه است، بعلاوه دارای مواد حیاتی بسیار پر ارزش دیگری است که طی سالها در عسل باقی می‌ماند.

زنبور عسل برای تامین نیازهای پروتئینی و ویتامینی خود و نوزادان، آن را به صورت ساچمه، روی پاهای عقب، درون کیسه‌ای مخصوص، ذخیره و به درون کندو می‌برد. در مناطقی که گرده گل به وفور یافت می‌شود، پرورش‌دهندگان با نصب تله گرده‌گیر جلوی راه پرواز زنبور، آن را جمع و خشک می‌کنند.گرده گل سرشار از اسیدهای آمینه ضروری، ویتامین‌ها، املاح معدنی و هورمون‌هاست و می‌تواند برای کسانی که سیستم ایمنی و عصبی ضعیفی دارند، مفید باشد.
تحقیقات نشان داده است که مصرف گرده برای سلامت پروستات موثر است. گرده به دلیل روی فراوانی که دارد در درمان التهاب پروستات، نازایی و ناتوانی جنسی مردان اثر قابل‌توجهی داشته، گردش خون را بهتر کرده، باعث افزایش قدرت فیزیکی و فکری بدن به خصوص در سال‌های پیری می‌شود و مصرف آن برای افرادی که از خستگی مفرط رنج می‌برند مفید است.
گرده گل حاوی تمام انواع ریزمغذی‌های ضروری برای سلامت بدن است و تقریبا ۴۰ درصد از آن را پروتئین تشکیل می‌دهد که تمام این پروتئین‌ها قابل استفاده و مفید هستند.یکی از مهم‌ترین و بارزترین خواص گرده گل تقویت سیستم ایمنی بدن است. گرده گل به دلیل دارا بودن ویتامین ب کمپلکس، ویتامین‌های دیگر، مواد معدنی، پروتئین‌ها و مهم‌تر از آن آنتی‌اکسیدان‌های مفید با مولکول‌های رادیکال‌ آزاد که به سلول‌ها آسیب می‌رسانند، مبارزه می‌کند.

ترکیبات گرده (پولن) درحالت کلی عبارتند از:

• کربوهیدرات

• چربی ها

• فیبر

• مواد معدنی و ویتامین ها

گرده برای جبران کمبود ویتامین ها ومواد معدنی و پروتئین ها بسیار مناسب بوده وهنگام سوخت و ساز بدن، مواد مورد نیاز راتامین می کند واز طرفی بر خلاف مکملهای شیمیایی اثرات مضر ندارد.

 

 

خواص گرده گل

تاثیر گرده گل عسل در دفع چربی و کنترل وزن

گرده گل یک ماده غذایی کم کالری است که مخصوصا زمانی که همراه با عسل به مصرف می رسد تاثیر بسیاری در دفع چربی های اضافه بدن و کنترل وزن دارد. از طرف دیگر گرده گل تاثیر زیادی بر سوزاندن کالری بدن از طریق بالا بردن متابولیسم بدن را دارد. پس کسانی که قصد کمک کردن وزنشان را دارند می توانند گرده گل را به همراه عسل در رژیم غذایی خود قرار دهند.

 

خواص درمانی گرده گل و یبوست

یکی از خواص گرده گل، تاثیری است که این محصول بر درمان یبوست دارد. طریقه مصرف گرده گل برای درمان این بیماری دوبار در سال و هر بار به مدت یک ماه است. چون مشکل یبوست معمولا مزمن می باشد و درمان آن هم نیازمند مصرف مداوم است. گرده گل با فعال کردن روده ها باعث خواهد شد تا مشکل یبوست در افراد مبتلا به میزان زیادی کاهش یابد.

 

مصرف گرده گل و کنترل سطح کلسترول خون

طبق تحقیقاتی که انجام گرفته است مصرف مداوم و منظم گرده گل سبب می شود تا سطح کلسترول خون به میزان قابل توجهی کاهش یافته و به سطح نرمالی برسد. البته اگر دقت کرده باشید گفتیم مصرف مداوم؛ پس نباید انتظار داشته باشید تا با یک با دو بار مصرف گرده گل به یکباره سطح کلسترول خونتان پایین بیاید و به سطح مطلوب برسد.

 

خوردن گرده گل و درمان آلرژی

در صورتی که با شروع فصل بهار آلرژِی شما هم شروع می شود، می توانید با خوردن گرده گل ۶ هفته قبل از شروع فصل آلرژی، به کم کردن این مشکل خود کمک کنید. در صورتی که از مصرف این محصول جواب گرفتید می توانید به مصرف آن در طی فصل هم ادامه دهید و شاهد باشید که چگونه خوردن مقدار کمی از این محصول مشکلی که شاید سال های زیادی درگیر آن بودید را حل می کند.

 

فواید گرده گل برای پوست

داشتن پوست زیبا و شاداب در گرو داشتن تنی سالم و بدون درد است. مصرف مداوم گرده گل علاوه بر اینکه سلامتی را برای شما به همراه خواهد داشت باعث خواهد شد تا صاحب پوستی روشن و درخشان شوید. از طرفی دیگر مشکلات روزمره از یک طرف و آلودگی هوا از طرف دیگر باعث می شود تا پوست خسته و تیره به نظر برسد که گرده گل با فوایدی که برای پوست دارد باعث رفع این خستگی نیز می شود.
گرده گل خواص بسیاری دارد

سایر خواص گرده گل

خواص درمانی گرده گل در مشکلاتی مانند ورم پروستات، جلوگیری از رشد باکتری های زیان بار، مشکلات کبد و مشکلات ناباروری به اثبات رسیده است. یکی دیگر از خواص گرده گل که می تواند توسط بسیاری از افراد مصرف شود کمک به رفع کم خونی است؛ چون امروزه شاه هستیم که تعداد افراد مبتلا به این مشکل روز به روز در حال افزایش است.اما برای اینکه از این خواص بهره مند شوید باید آن را به یهترن روش به مصرف برسانید.

از دیگر خواص گرده گل می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، تقویت کننده و بهبود ضعف بدن، تقویت کننده و محرک قوای جنسی، انرژی زا و نشاط آور، برطرف کننده خستگی، جلوگیری از پیری زودرس، بهبود تنگی نفس و آسم، بهبود جای زخم و سوختگی، بهبود زخم های داخلی، مقوی مغز و اعصاب، بهبود افسردگی، کاهش دهنده کلسترول، کاهش دهنده چربی خون، ضد میکروب ، باکتری ، قارچ و عفونت، بهبود میگرن و سر درد، بهبود دیابت، کاهش دهنده اشتها، تنظیم کننده متابولیسم بدن، مفید برای زنان آبستن و شیرده، تسهیل زایمان

 

بهترین طریقه مصرف گرده گل

یکی از روش های مصرف این محصول مصرف آن همراه با یک لیوان آب است؛ اما مخلوط کردن آن با عسل به نسبت مساوی هم بهترین طریقه مصرف گرده گل برای کسانی است که با طعم آن مشکل دارند. البته گرده گل مخلوط با عسل بدلیل همراه داشتن خواص عسل شیوه بهتری می باشد. یکی از روش هایی دیگر برای مصرف گرده گل، ریختن آن در کپسول و خوردن آن است که توسط بسیاری از افراد مورد استفاده قرار می گیرد.

 

نکته مهم در مصرف گرده گل

برخی از اشخاص ممکن است به عسل حساسیت داشته باشند و آن معمولا به علت وجود مقدار خیلی کم اسید فورمیک درعسل است. این قبیل اشخاص غالبا از نیش زنبور عسل هم خیلی شدید ناراحت می‌شوند زیرا به اسید فورمیک حساسیت دارند. البته در دوره کوتاهی این ناراحتی آنها با کمی مراقبت ممکن است رفع شود.

همچنین بعضی از افراد به گرده گل حساسیت دارند که در مطالعه ای که در سال ۲۰۰۸ در کشور روسیه بر روی ۸۹۱ فرد سالم صورت گرفت مشخص شد ۱٫۴۵% این افراد به هضم گرده گل حساسیت نشان می دهند. افرادی که در بهار به عطر و گرده ی گل ها حساسیت و آب ریزش دارند باید از مصرف گرده خودداری کنند و یا قبل از مصرف با پزشک خود صحبت کنند.

اگر برای اولین بار است که گرده گل را به مصرف می رسانید، به دلیل اینکه احتمال ایجاد حساسیت وجود دارد، خوردن آن را با مقدار کم شروع کنید و در صورتی که مشکلی پیش نیامد مقدار مصرف را به یک قاشق چایخوری و پس از مدتی به یک قاشق غذاخوری در روز افزایش دهید. مصرف یکباره گرده گل به میزان زیاد به هیچ وجه توصیه نمی شود.


منابع: تبیان – ایران عسل – ایران هانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *