تپش قلب را با غذا و طب سنتی درمان کنید

با توجه به این که در بیشتر موارد تپش قلب، بیماری خاصی نیست، با کاهش استرس و اضطراب و انجام ورزش‌های سبک می توان تپش قلب را کاهش داد.

دکتر سینا مرادمند، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تپش قلب اظهار داشت: گاهی فرد احساس می‌کند که دچار تپش قلب شده است که به صورت‌های گوناگونی نظیر کوبیدن، لرزیدن، تپیدن و … احساس می شود.

تعداد ضربان قلب در حالت طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ ضربه در دقیقه است و در موارد غیرعادی بالاتر از ۱۰۰ تا ۱۳۰ تپش در دقیقه اتفاق می‌افتد.

وی افزود: منظور از تپش قلب همان باز و بسته شدن یا انقباض و انبساط آن است. تلمبه قلب در حالت انقباض یا بسته شدن خون را بیرون می فرستد، اما درحالت انبساط یا باز شدن خون را به درون قلب می کشد.

وی همچنین تصریح کرد: ورزش و فعالیت بدنی شدید می تواند باعث تپش قلب به مدت چند دقیقه در فرد شود. همچنین مصرف چای غلیظ، قهوه تلخ و برخی سیگارها ممکن است در افراد تپش قلب ایجاد کند.

 

علل تپش قلبدرمان سنتی تپش قلب

▪ اضطراب

▪ یبوست

▪ نفخ

▪ استرس

▪ مصرف بیش از حد سیگار

▪ فعالیت های فیزیکی زیاد

▪ مصرف بیش از حد کافئین

▪ تب

▪ اختلال تیروئید

▪ کم خونی

▪ از دست دادن خون

▪ درد بیش از حد

▪ کمبود اکسیژن

▪ تغییرات هورمونی مربوط به قاعدگی، حاملگی و یائسگی.

▪ مصرف برخی داروهای سرماخوردگی و حساسیت .

▪ فشار به قلب.

 

● علائم:

▪ عرق کردن

▪ غش کردن

▪ سرگیجه

▪ کمبود نفس

▪ ناراحتی و درد در قسمت سینه

▪ عملکرد ضعیف قلب

▪ ضربان تند نبض.

 

● درمان خانگی:

▪ مصرف روزانه آب انگور در کاهش تپش قلب موثر است.

▪ قبل از خواب مخلوطی از یک لیوان آب، نصف لیوان آبلیمو و یک قاشق عسل میل کنید.

▪ مصرف سبزی و میوه را افزایش دهید.

▪ به فعالیت های جسمی روزانه مانند شنا و دوچرخه سواری بپردازید.

▪ از مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین مانند نوشابه، قهوه و چای بپرهیزید.

 

● درمان در طب سنتی

برای درمان تپش قلب موارد زیر را رعایت کنید:

  • شبی یک لیوان عرق بهار نارنج به همراه یک قاشق مربا خوری فرنجمشک و کمی عسل میل شود (120شب)
  • کاهش سردی ها، مخصوصا سرد و ترها
  • میوه هایی مثل سیب و به بسیار مفید است و بهتر است روزانه میل شود.
  • استشمام عطر گرم در حال خواب (120) شب
  • بادرنجبویه داروی مورد علاقه پزشک بزرگ ایرانی، ابوعلی سینا بود که جهت تقویت قلب و انبساط روح تجویز می‌کرده است. استفاده از این گیاه به عنوان یک داروی ضد افسردگی تا قرن هفدهم ادامه داشت. آزمایش‌های جدید بر روی حیوانات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که این گیاه همانند یک داروی مسکن بر روی دستگاه عصبی مرکزی عمل می‌کند و به همین دلیل آرام‌بخش است.این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم‌کرده استفاده می‌شود. بادرنجبویه دارای طبیعت گرم و خشک است.
  • گل گاو زبان گیاه دارویی گل گاوزبان گیاهی است علفی و پرطرفدار که در درجه نخست برای بیماری‌های مغزی و در درجه دوم برای بیماری‌های قلبی استفاده می‌شود. گل گاو زبان ایرانی معروف‌ترین نوع این داروی گیاهی است. از گل، برگ و سرشاخه‌های گل‌دار گل گاو زبان استفاده می‌شود و مواد مۆثره آن موسیلاژ، صمغ، روغن فرار و تانن است.گل گاو زبان شادی‌آور، رقیق‌کننده خون، مقوی قلب، رفع کننده اضطراب و دلهره، از بین برنده افسردگی و کاهنده فشارخون و تپش قلب است. مصارف دارویی این گیاه به صورت محلی بدین صورت است که گل‌های آبی گل گاو زبان را خشک کرده و دم‌کرده آن را مورد استفاده قرار می‌دهند. این گیاه در سرماخوردگی به عنوان معرق و کاهش دهنده فشارخون مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین خاصیت آرام‌بخشی دارد.
  • به‌لیمو گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده می‌شود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرام‌بخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده می‌شود.‌1 قاشق غذاخوری به‌لیمو را در یک قوری حاوی 2 لیوان آب جوش به همراه مقداری نبات دم‌کرده و میل کنید.
  • اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگ‌های متقابل، باریک، دراز سبزرنگ و پوشیده از کرک‌های سفید پنبه‌ای. گل‌های آن به رنگ بنفش و به صورت سنبله می‌باشد.قسمت مورد استفاده این گیاه، گل‌ها و سرشاخه‌های گل‌دار آن است. اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی دارد.  طعم آن تلخ است و به علت بوی مطبوع آن در عطرسازی مصرف می‌شود. اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و تپش قلب را بر طرف می‌کند.حدود 5 گرم سرشاخه گل‌دار و یا گل این گیاه را در یک لیتر آب جوش ریخته و به مدت 10 دقیقه دم کنید. مقدار مصرف این دم‌کرده 4-3 فنجان در روز است.
  • کندر در حقیقت صمغ گیاهی به همین نام است که مزه‌ای گس و تلخ دارد. این صمغ از زمان‌های بسیار قدیم توسط درمانگران طب سنتی برای درمان بسیاری از بیماری‌ها مورد استفاده بوده و امروزه نیز به 3 صورت خوراکی، موضعی و بخور مصرف می‌شود.درمانگران طب سنتی ایران معتقدند کندر موجب بهبود تپش قلب می‌شود

دمنوش

خوراکی های تنظیم کننده ضربان قلب

ماست: غنی از ویتامین B12 است که در کنترل تپش قلب موثر است. ویتامین B12 کمک می کند تا سلول های عصبی رشد کند و استرس وارد شده را تحمل کند.

موز: سرشاراز پتاسیم است. این الکترولیت برای برقراری ارتباط بین مغز و قلب لازم است. بنابراین در تنظیم ضربان قلب موثر است.

سیر: «آلیسین» موجود در سیر مانع از آسیب رادیکال های آزاد در قلب می شود و کلسترول مضر را از بین می برد.

نمک: همیشه بالا بودن ضربان قلب مسئله ساز نیست گاهی نیز پایین بودن ضربان قلب مشکل ایجاد می کند. مصرف نمک برای افرادی که دچار کندی ضربان قلب هستند، موثر است.

مغز میوه: این تنقلات سرشار از چربی سالم است که از قلب در برابر شوک محافظت می کند و عملکرد آن را بهبود می بخشد.

ماهی: همه ماهی های چرب از جمله سالمون حاوی اسید چرب امگا۳ است که حاوی کلسترول خوب است بنابراین برای سلامت قلب بسیار مفید است.

خوراک ماهی

ویتامین C: به نظر می‌رسد ویتامین ‌C خوراکی احتمال وقوع مجدد ضربان نامنظم قلب که تحت عنوان فیبریلاسیون دهلیزی شناخته شده است را کاهش می‌دهد. از منابع ویتامین CC می‌توان به فلفل، مرکبات، کلم بروکلی، توت فرنگی، طالبی، انبه و گوجه‌فرنگی اشاره کرد.

انار: مصرف انار در علاج تپش قلب مفید است و قلب را جلا می‌دهد.

انگور : مصرف انگور در درمان بیماری‌های قلبی موثر است. انگور برای تپش قلب و تسکین درد عضلات قلب بسیار موثر است. استفاده از آب انگور برای بیمارانی که در معرض خطر حمله قلبی هستند توصیه شده است. مصرف روزی یک لیوان آب انگور می‌تواند تپش قلب را تسکین دهد.

زالزالک: مهم‌ترین فایده زالزالک برای قلب، تنظیم کردن حرکات نامنظم آن است و از تپش قلب و ضربان سریع آن جلوگیری می‌کند. زالزالک در درمان آنژین و تصلب شرایین نیز موثر است.

کشمش: برای حفظ ضربان سالم قلب، لازم است و در ایجاد تعادل سدیم و پتاسیم بدن نقش دارد. کشمش سرشار از پتاسیم لازم و کم سدیم است. لذا یکی از بهترین مواد غذایی برای تنظیم ضربان قلب است.

جودوسر: بهترین ماده غذایی برای دفع کلسترول مضر از سرخرگ هاست. این ماده غذایی اسید چرب امگا۳ دارد که ضربان قلب را ثابت نگه می دارد.

جو دوسر

نعناع: بر اساس دیدگاه طب قدیمی شرق، نعناع تقویت کننده عضله قلب و افزایش دهنده گردش خون در قلب است.

کدو تنبل: منیزیم موجود در آن در تنظیم ضربان قلب موثر است.


منابع: پاکیمان ،طب برتر ، تبیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *