موم زنبور عسل را می شناسید؟ بیشتر بدانیم.

موم زنبور عسل

موم زنبور عسل را بشر دیر زمانی است که می شناسد.

در اسپانیا این ماده برای استفاده در ترکیب 17 نوع پماد و25نوع کرم توصیه شده بود .

در اتریش از موم برای مومیایی کردن بدن مرده ها وپس از آن پوشاندن جسد با عسل استفاده می شد .

از موم همچنین به طور گسترده برای پوشش تصاویر وادوات موسیقی وساخت شمع استفاده می گردید.

یونایی ها نقاشی با رنگ های آمیخته با موم گداخته را ابداع کردند ، آن ها همچنین عروسکهایی مومی می ساختند .

موم چیست؟

موم زنبور عسل

موم  زنبور ماده است که به وسیله غدد موم ساز زنبور عسل ساخته می شود .

وقتی سن زنبور به 12 روز می رسد دیگر ژله رویال تولید نمی کند وبا تغذیه از شهد وگرده گل شروع به تولید موم می کند .

موم توسط زنبورای کارگر و از غدد مخصوص تولید موم واقع در زیر شکم آن ها ترشح می گردد.

سپس از منافذ صفحات موم خارج وبه شکل پولک هایی بر سطح شکم می نشیند .

مکانیزم تولید موم فرایندی پیچیده است که مستلزم وجود میزان مناسب آنزیم در بدن زنبور است .

خصوصیت موم زنبور عسل

خصوصیات فیزیکی موم زنبور عسل به کیفیت مواد خام ،روش استخراج ونحوه فرآوری آن بستگی دارد .

برحسب روش تولید دو نوع موم مذاب واستخراج شده می شناسیم . موم ذوب شده به روش ذوب کردن مواد خام موم وفشردن

آن تولید می گردد.

در ابتدا زنبورهای عسل موم سفید تولید می کنند ولی به مرور زمان وبه واسطه وجود رنگ دانه های بره موم وگرده گل رنگ

آنبه زرد تغییر می کند .

موم زنبور عسل ماده ای بی اثر با قابلیت شکل پذیری بالا در دمای 32 درجه سانتی گراد است.

موم زنبور عسل دارای طعم خوشایند عسل است که با حرارت دیدن تشدید می شود .

موم تواید شده از مواد خام با کیفیت بالا معمولا بدون بوست ویا بوی مخصوص وکمی ناخوشایند دارد.

موم استخراج شده معمولا نسبت به موم طبیعی ، دارای بو ، طعم و ویژگی های پایین تری است .

بنابراین از این موم معمولا برای اهداف فنی استفاده می گردد.

موم زنبور عسل را می توان به مدت طولانی نگاهداری کرد وعمده کیفیت آن محفوظ می ماند .

توصیه می شود موم را در مکان خشک وخنک نگهداری کنند.

بری اینکه موم رنگ وعطر خود را حفظ کند بهتر است آن را در پوشش کاغذی در یک ظرف از جنس فولاد ضد زنگ ، شیشه یا

پلاستیک نگاهداری نمایند .

کاربردهای موم زنبور عسل

موم زنبور عسل فرمولاسیون بسیاری از پمادها ،پلاسترو شیاف ها به کار می رود .

موادی که داخل کپسول یا پوشش موم قرار می گیرد به تدریج در دمای بالاتر آزاد می شود که از این خاصیت به طور گسترده در

تهیه داروها استفاده می شود.

موم می تواند به علت دارا بودن بره موم ودیگر مواد ، اثرات ضد التهابی وآنتی اکسیدانی ایجاد کند .

خواص بی نظیر موم زنبور کمک می کند تا محلول های امولیسون پایداری بیشتری پیدا کنند.

این مواد به تولید امولسیون یاری می رساند پایداری اب موجود در پمادها وکرم ها را افزایش می دهد و قوام وظاهر آنها را بهبود می بخشد.

از موم زنبور عسل معمولا در تهیه کرم های سفید کننده ،رژلب وماسک صورت استفاده می شود .

جویدن موم زنبوری باعث تمیزی فضای دهان می شود این ماده به سیگاری ها در ترک این عادت ناشایست کمک می کند .

موم زنبور عسل به طور گسترده در درمان بیماریهای پوستی ، سوختگی ها وزخم ها وتحریک رشد بافت ها بکار می رود .

همچنین از موم حاوی بره موم به عنوان جزئی از پمادهای چشمی وآرایشی سود برده می شود .

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *