رفع تشنگی و عطش در ماه رمضان

  ماه مبارک رمضان با فصل گرم سال متقارن شده است و روزه داری برای بسیاری از افراد سخت شده است. در این فصل نیاز بدن به آب و مایعات بیشتر است و هر فرد در طول روز نیاز دارد آب زیادی مصرف کند به همین دلیل گرما و عطش یکی از مشکلاتیست که روزه داران با آن روبرو هستند و هر روزه دار در تلاش است به نوعی با آن مقابله کند.

در مقاله زیر سعی کرده ایم تا راه حل های مناسبی برای مقابله با عطش در طول روزه داری به شما معرفی کنیم.

 

یکی از  متخصصان طب سنتی بر این عقیده است که: مصرف عرقیجات در ماه رمضان توصیه نمی‌شود، زیرا این نوشیدنی‌ها خنک کننده کبد هستند و نه خنک‌ کننده بدن.

  • در ماه رمضان روزه داران می توانند در وعده افطار از نوشیدنی‌های ولرم همراه با مواد دارای قند طبیعی مانند خرما، عسل یا انگور شیرین استفاده شود چرا که این مواد شیرین علاوه بر تنظیم قند خون بدن خاصیت سم‌زدایی نیز دارند.
  • دم کردن برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت و نوشیدن آن بین افطار تا سحر موجب رفع تشنگی روزه داران در ماه رمضان خواهد شد.
  •  در میان عرقیات تنها کاسنی خاصیت خنک‌ کنندگی بدن را دارد، از این رو پیشنهاد می‌شود نوشیدنی‌هایی مانند خاکشیر را با کمی کاسنی و گلاب مخلوط و سپس استفاده کرد.
  • اقباله ذاکر حسینی متخصص طب سنتی، تمبر هندی را به عنوان یکی از مواد غذایی مفید در ماه رمضان معرفی کرد و گفت: خیس کردن تمبر هندی و صاف کردن آن و سپس مخلوط آن با عسل و تهیه به صورت شربت، نوشیدنی مفیدی برای رفع یبوست در ماه رمضان محسوب می‌شود.
  • می‌توان از دم کرده لیمو عمانی و همچنین مخلوط زردآلوی تازه همراه عسل نیز به عنوان مواد غذایی مناسب جهت رفع عطش و سنگینی معده در ماه رمضان استفاده کرد.
  •  مصرف خرفه خشکی گرمی و حرارت را فرو می‌نشانند و باعث برطرف شدن و از بین رفتن دردهایی که ناشی از حرارت و گرمی در بدن است می‌شود. همچنین برای پیشگیری و رفع تشنگی شدید در ماه رمضان بسیار مفید است. بهتر است که از شربت حاوی تخم خرفه یا سبزی خرفه در وعده افطار و سحر استفاده شود. بوعلی سینا معتقد است که این گیاه حرارت و عطش و صفرا را رفع می‌کند.

 

خرفه گیاهی برای رفع عطش

 

نوشیدنی های گیاهی برای رفع عطش

یک لیوان آب هندوانه خنک

آب هندوانه و عرق کاسنی

یکی از راه های برطرف شدن تشنگی در این ماه نوشیدن مخلوط اب هندوانه و عرق کاسنی می باشد

با توجه به اطلاعات زیر میتوانید از این شربت گوارا و خنک استفاده کنید

از انجایی که اب هندوانه و عرق کاسنی هر دو طبعی سرد دارند به سرعت تشنگی و عطش را برطرف میکنند .حتی شما میتوانید از اب هندوانه و یا عرق کاسنی به عنوان دو

نوشیدنی جداگانه استفاده کنید .اما ترکیب

 این دو در رفع تشنگی بسیار موثر است

طرز تهیه:مقداری آب هندوانه و یک فنجان عرق کاسنی را با مخلوط کرده و میل کنید.

 

 

شربت نعناع

نعناع گیاهی است با طبعی گرم و باعث کاهش فشار خون می شود  و این امر باعث رفع تشنگی شده و ایجاد نشاط و شادابی می کند.

طرز تهیه این نوشیدنی گوارا و خنک به شرح زیر می باشد:

چند حبه قند به همرا ه یک فنجان نعنای تازه خرد شده را  با هم مخلوط کرده در ظرفی ریخته  در ظرف را محکم ببندید و حدود یک ساعت گذاشته تا طعم و عطر نعنا در اب بماند .بعد از ان نوشیدنی اماده شده را صاف کنید ودریخچال نگهداری شود. در ضمن به خاطر داشته باشید باشید هرچه میزان قند در اب بیشتر باشد باعث گرسنگی و تشنگی بیشتری خواهد شد.

 

یک لیوان شربت نعناع

 


منابع:  علوم پزشکی  – ایسنا – پارسی طب

 

1 thought on “رفع تشنگی و عطش در ماه رمضان”

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *