کاهش قند خون با گیاهان دارویی ، بیشتر بدانیم

بیماری قند یا دیابت چیست ؟

کاهش قند خون با گیاهان دارویی میسر است .قبل از آن قند خون را باید تعریف کنیم .

حتما افرادی را می‌شناسید که دچار دیابت یا مرض قند شده‌اند و این نشان از شیوع بالای بیماری در جامعه دارد.

مشکلی که دیابت برای فرد ایجاد می‌کند عوارضی از قبیل سخت و شکننده شدن عروق خونی، سکته قلبی و مغزی، عوارض

چشمی و شبکیه، مشکلات کلیوی، زخم و عفونت در پا، ضعیف شدن سیستم ایمنی و مشکلات سیستم اعصاب محیطی

است.قند خون بالا باعث بوجود امدن دیابت می شود .

کاهش قند خون

بیمار دیابتی باید داروهای خود را به طور مرتب مصرف کند.

از قطع یا جایگزین کردن داروی خود با داروها یا فرآورده‌های دیگر به صورت خودسرانه پرهیز کند .

شیوه زندگی و عادات غذا خوردن خود را با نظر و مشورت پزشک متخصص تغییر دهد.

البته گیاهانی نیز وجود دارند که خاصیت کاهندگی قند خون را دارند و در مواردی که مشکل دیابت حاد نیست،

می‌توانند از سوی بیمار، البته با نظر پزشک متخصص استفاده شوند .که این امر شاید بتواند به کاهش قند خون و عوارض ناشی از دیابت کمک کند.

بسیاری از گیاهان، به دلیل داشتن الیاف (فیبر) دارای آثار کاهش قندخون هستند.

کاهش قند خون با گیاهان دارویی 

تخم شنبلیله

یکی از این مواد طبیعی، تخم شنبلیله است که حاوی مواد مۆثره‌ای است که باعث کاهش قند و حتی چربی خون می‌شود.

شنبلیله گیاهی است از خانواده نخود با وجودی که آثار مختلفی از جمله خواص ضددرد، ضدالتهاب، افزایش‌دهنده میل جنسی، مقوی قلب، صفراآور، کاهش‌دهنده کلسترول و چربی خون و کاهش‌دهنده پرفشاری خون دارد ولی در کاهش قندخون بیش از هر چیز دارای اثر قابل‌توجه است.

برای مصرف، می‌توان روی یک گرم پودر دانه آن یک استکان آب سرد ریخت.

این مخلوط حداقل باید ۳ ساعت بماند، سپس می‌توان آن را صاف و میل کرد.

این کار را می‌توان تا روزی ۵ بار انجام داد. مصرف پودر دانه به صورت خوراکی تا روزی ۵ گرم بلامانع است.

این پودر طعم تلخی دارد، به همین دلیل در کشورهای دیگر آن را به صورت قرص تولید کرده‌اند.

دانه‌ها سفت و سخت هستند بنابراین مصرف مستقیم آن‌ها بی‌اثر است، باید دانه‌ها را با آسیاب پودر کرد تا تأثیرگذار باشند.

می‌توان این پودر را با مواد غذایی مصرف و مثلاً آن را با ماست مخلوط و میل کرد.
خیار تلخ نیز میوه‌ای شبیه کدو و حاوی ماده‌ای است که به کاهش قندخون کمک می‌کند.

هندوانه ابوجهل

کاهش قند خون با هندوانه ابوجهل بسیار کاربردی است .

هندوانه ابوجهل که در بعضی مناطق به آن خربزه روباه نیز گفته می‌شود

در طب سنتی بسیاری از کشورها از جمله ایران از درمان‌های کاهش قند خون محسوب می‌شود.

هندوانه ابوجهل دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون می‌شود

البته مصرف این گیاه باید با احتیاط و تحت نظر پزشک انجام شود،

زیرا مصرف زیاد آن بسیار خطرناک است و عوارضی نظیر اسهال خونی را به دنبال دارد.

از سیر نیز غافل نشوید؛ سیر دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین خون می‌شود

برگ گیاه قره قاط نیز می‌تواند باعث کاهش قند خون شده و برخی مطالعات تأثیر منفی آن در کاهش عوارض درازمدت دیابت را نیز نشان داده است.

برگ درخت گردو نیز حاوی مواد مۆثره‌ای است که در کاهش قند خون موثر است.

از سیر نیز غافل نشوید؛ سیر دارای مواد موثری است که باعث کاهش قند خون و افزایش میزان انسولین خون می‌شود.

البته فرآورده‌های صنعتی سیر بیشتر برای کاهش کلسترول و چربی خون به بازار عرضه شده‌اند چون آثار خوبی در این زمینه دارند

ولی همین فرآورده‌ها می‌توانند تا حدی کاهش قندخون را نیز به دنبال داشته باشند.

قرص سیر را می‌توان روزانه ۱ تا ۳ عدد به طور خوراکی مصرف کرد.

گیاه گالگا

گیاه گالگا گیاهی است از خانواده نخود. در گذشته آن را به عنوان یک گیاه مدر، معرق، تب‌بر و ضدتشنج استفاده می‌کرده‌اند.

همچنین از آن برای افزایش شیر مادران شیرده استفاده می‌شده که در حال حاضر نیز معمول است.

یکی از خواص مهم این گیاه، کاهش دادن قندخون افراد دیابتی (نوع دوم) است.

گیاهان دیگری که به طور معمول در دسترس هستند و می‌توان آن‌ها را در رژیم غذایی گنجاند و خاصیت کاهش قندخون دارند، عبارت‌اند از:

سماق، عدس، انار، کدوتنبل، جو، عناب، برگ زیتون، حنظل، سیاه‌دانه، عدس کوهی، گل انار، آلوئه‌ورا، دارچین و گلپوره.

دوباره تاکید می‌شود که مصرف این گیاهان حتماً باید با تجویز و تحت نظر پزشک انجام شود.

مصرف خودسرانه این گیاهان یا فرآورده‌های دارویی دیگر و قطع داروهای دیابت بسیار خطرناک است و عوارض جدی به دنبال خواهد داشت.

گیاهان کاهنده قند خون

 کاهش قند خون

اسفرزه

کاهش قند خون با اسفرزه به تجربه رسیده است .

پسیلیوم یا اسفرزه  یک داروی ملین گیاهی است که از طریق جذب آب باعث حجیم‌ شدن محتویات روده شده و با افزایش حرکات دودی شکل باعث تخلیه مدفوع می‌ شود.

مصرف پودر پسیلیوم به مقدار ۱۰ گرم در روز و به مدت ۸ هفته هموگلوبین را مختصرا کاهش می‌ دهد.

عدس الملک

گیاه عدس الملک بومی ‌ایران است و در طب سنتی جهت کاهش قندخون بیماران دیابتی تجویز می‌ شود.

با این حال مصرف روزانه پودر بذر گیاه به مقدار ۱۵۰۰ میلی‌ گرم در روز به مدت ۲ ماه اثر مفیدی بر قندخون نشان نداده است .

چای سبز

بسیاری از خواص چای سبز مربوط به ماده ‌ای به نام کاتچین است که فعالیت آنتی ‌اکسیدانی آن بسیار بالا است.

مصرف روزانه ۵/۱ گرم پودر چای سبز خشک موجب کاهش مختصر قندخون در بیماران دیابتی می‌ شود.

مقدار توصیه ‌شده برای بیماران دیابتی مصرف ۲ فنجان چای دم ‌کرده در روز است.

 گیاه  گزنه

ساقه  گیاه  گزنه را پرزها و تارهای مخروطی ‌شکل پوشانده است که در صورت لمس کردن ساقه به دست می ‌چسبد و پوست را می ‌گزد و تولید خارش و سوزش می‌ کند و شاید به همین دلیل آن را گزنه نامیده ‌اند.

تخم آن نرم، ریز و تیره رنگ و مانند تخم‌ کتان است. قسمت مورد استفاده این گیاه برگ‌ های تازه، ریشه، شیره و دانه آن است.

گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یک داروی کاهنده گلوکز خون معرفی شده است.

عصاره برگ گزنه می ‌تواند یک نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قندخون و تخریب سلول ‌های پانکراس داشته باشد.

انگور فرنگی

انگور فرنگی (الما) : بهترین گیاه برای پایین آوردن قند خون است.

این گیاه به تنظیم عملکرد غدد فوق کلیوی کمک می‌کند و ترشح انسولین را بهبود می‌بخشد.

آلما به شکل‌های مختلف استفاده می‌شود، می‌توانید به صورت تازه میل کنید یا آب آن را بگیرید.

یا از خشک شده آن استفاده کنید به این صورت که یک قاشق چایخوری از پودر آلما را با غذایتان میل کنید.

برگ گندم

شامل موادغذایی مفید از جمله انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، کلسیم، آهن، منیزیوم، آمینو اسیدها و سلنیوم است.

برگ گندم تازه رسته، یکی از بهترین درمان‌های دیابت ، کلسترول بالا و چاقی است.

علاوه بر این سیستم ایمنی را تقویت می‌کند.

می‌توانید آب آن را بگیرید و میل کنید. البته مقدار آن نباید از ۱۵ گرم در روز بیشتر شود.

کاسنی

گیاهی همیشگی است و ریشه‌ی آن برای کاهش قندخون بسیار ارزشمند است.

این گیاه حاوی فلانوئید، اینولین، انواع ویتامین و مواد معدنی است.

اینولین تصفیه کننده خون است و به کاهش کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

ریشه کاسنی را خشک کنید، پودر کنید و سپس مانند قهوه دم کنید و بنوشید.

پودر کاسنی را می‌توان با قهوه مخلوط کرد تا میزان کافئین قهوه پایین بیاید.


منبع: beytoote – tebyan – parsiteb

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *